.

Badacsony nekünk...

Ranolder János veszprémi püspöki kinevezése után a balatoni táj szerelmesévé vált. Ő mondta egy alkalommal: „… s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke. … egykor az idegen nemzetek utazói ezren és százezren jönnek ide majd, hogy amikor már minden szépet láttak, minden szépséget itt együtt lássanak.”

És ez valóban így van.

Ezt a szépséget csodáljuk mi is nap mint nap és éppen emiatt küldetésünk, hogy minél több Badacsonyba látogató vendégünk is részese legyen ennek a csodának.

Hogy szerintünk mi ad különleges energiát a Badacsonyba érkezőknek? Hogy mi ez a „szépség itt együtt”?

Ha csak néhányat említünk: itt van a Badacsony hegy, a bazaltorgonákkal, tanösvényekkel és a csodálatos kilátással. Templomok, kápolnák és a Szegedy Róza ház.

Badacsonyi Borvidék Magyarország egyik legszebb történelmi borvidéke, csodálatos szőlő ültetvények, számos híres és még felfedezésre váró pincészettel, az ország legfinomabb száraz fehérboraival.

A tó és a fények…. nagyon sok fotósnak és festőnek adott témát már a múltban is. Egry József a „Balaton festője” is itt élt és alkotott, itt szeretett bele a Balaton látványába :Ritka szépek Badacsony–Gulács környékén a vulkánikus hegyvonalak. Szóval gyönyörű a Balaton világa. Nem csoda, ha a legegyszerűbb hétköznap is ünneppé tud lenni benne.”

Ezen szépségek a megéléséhez igyekszünk minden feltételt biztosítani.

Vendégházunk a Badacsony-hegy lábánál, Badacsony központjában, a Balatontól, strandtól és a borúttól egyaránt 100 méterre található.

Szálláshelyünkön gyönyörűen felújított 6 fős apartmanunk (öböl apartman), 4 fős családi szobánk és 2 fős vendégszobáink – televízióval, wifivel, légkondícionálóval és hűtőszekrénnyel felszerelve – biztosítják a vendégeinknek a feltöltődés lehetőségét.

Vendégeink részére korlátozott számban fedett parkolót biztosítunk a vendégház udvarában.

Várunk szeretettel!

Gyöngyi és Robi

Várunk szeretettel

hu_HUHungarian